Start with why. Simon Sinek introduceerde dit veel gehoorde woord opnieuw. En gaf het de betekenis die wij verdienen. Omdat een zinvol bestaan zoveel gelukkiger maakt. De vraag is: wat is zinvol voor jou?

Ik heb het geprobeerd, heus, werken in dienstverband! Samenwerken heeft namelijk mijn voorkeur. Toch hield ik het op een dag echt niet meer uit op kantoor, ik kon niet meer tegen de impliciete vraag van mijn werkgever om mijn zelfstandig denkvermogen thuis te laten. Daar ben ik te ambitieus en te geëmancipeerd voor.

Mijn moeder heeft me namelijk opgevoed met de mantra dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven. Emancipatie, zo prentte ze me in, staat voor het altijd blijven gebruiken en vergroten van je zelfstandig doe- en denkvermogen. Volgens haar is het klakkeloos opvolgen van orders onverantwoordelijk, gevaarlijk zelfs. Zo kan het leiden tot zoiets verschrikkelijks als de joden vervolging. Daarom prentte ze me altijd in te allen tijde mijn kritisch denkvermogen te gebruiken en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gedrag. Wat mijn man, vrienden, baas of overheid ook zegt!

Start with why

Nu bedoelde ze natuurlijk niet dat ik brutaal of zonder respect mijn eigen plan moest trekken. Ze bedoelde dat ik de ‘why’ – zoals Simon Sinek zo mooi in zijn TED talk verwoordt – nooit uit het oog mag verliezen. Ik moet me altijd kritisch blijven afvragen, waarom we de dingen doen die we doen. Wat is het doel daarvan? Doen we de dingen dan nog wel goed? En, het belangrijkste van alles, doen we dan nog wel de juiste dingen?

Tegen zoveel zinloosheid was ik niet opgewassen en begon dus voor mezelf.

Mijn toenmalige werkgevers hadden kennelijk niet zulke geëmancipeerde moeders, of heldere lichten als Simon Sinek’s in hun vriendenkring. Ze leken totaal niet (meer) bezig met de zin van hun bezigheden, laat staan met die van mij. Zo kreeg ik geregeld instructies die het uitvoeren van mijn werk gewoonweg moeilijker maakte.  In plaats van me de ruimte te geven mijn werk zo in te vullen dat ik het resultaat wel optimale kon bereiken, werd ik gewezen op het feit dat de regels nu eenmaal de regels zijn. Toen ik vroeg waarom, bleek dat ze dat allang niet meer wisten. Tegen zoveel zinloosheid was ik niet opgewassen en begon dus voor mezelf.

De betekenis economie: van winst naar welzijn

Gelukkig zijn er inmiddels steeds meer organisaties die de waarom achter hun  werkzaamheden wel (weer) hoog op hun agenda hebben staan! De betekenis economie wint aan kracht. Hierbij gaat het om de vraag in hoeverre een organisatie op maatschappelijk en individueel niveau, betekenis en waarde toevoegt. Waarde die meer is dan alleen financiële winst. Een betekenisvol bedrijf is een bedrijf dat haar idealen bovenaan de agenda zet met het oog op de lange termijn.

Zeven keer waarom

Zo ken ik een bedrijf dat onlangs zeven betekenisvolle ‘gedragsregels’ heeft opgesteld. Regel een luidt: Vraag je elke dag af waarom we de dingen doen die we doen. Welke waarde voegt dat toe? Regel twee: Doe dat geen je doet met volle overtuiging, omdat je er de zin en betekenis van inziet. Regel drie: Als je niet meer begrijpt waarom je iets doet, vraag het dan aan je collega’s. Regel vier: Zien ook je collega’s er de zin niet meer van in, stop er dan onmiddellijk mee! Regel vijf: Daag jezelf en anderen elke dag uit om te vernieuwen en te experimenteren. Regel zes: Durf vraagtekens te zetten bij de status quo. Is de waarde die we creëren nog wel een waarde waar je trots op kan zijn? En regel nummer zeven luidt: Neem verantwoordelijkheid door altijd respectvol met anderen en je omgeving om te gaan! De naam van dat bedrijf? Mindshake; exploring new ways of working.

Nu kan het zijn dat ik, als mede eigenaar van Mindshake, een pietsje bevooroordeeld ben, maar een ding weet ik zeker: Onze motivatie is helder en staat bovenaan. Wij doen de dingen die we doen, omdat wij ervoor willen zorgen dat ook jij zo kunt werken en leven opdat je het beste uit jezelf en anderen haalt. Dat je ontspannen en met plezier met je tijd mee gaat en trots kunt zijn op wat je doet omdat het zinvol is. Daar zetten we ons vol overgave voor in, elke dag weer!

Anders kijken

Start with why! Vraag jezelf af, zowel in je werk als thuis, of de afspraken die je met elkaar hebt gemaakt nog wel passen in het hier en nu. Is het doel dat je samen voor ogen hebt nog wel up to date en helder? En dragen de afspraken die je ooit met elkaar hebt gemaakt nog wel bij aan dat doel?

Anders doen

Weet jij niet meer precies wat het doel van gemaakte afspraken of werkzaamheden is, vraag het dan aan anderen in je omgeving. Weten zij het ook niet meer of kunnen ze je niet overtuigen van het nut en de noodzaak, kijk dan of je ermee kunt stoppen! Gestrest of overspannen word je namelijk niet van hard werken, maar van het gevoel zinloos bezig te zijn.

0 shares
Previous Post

‘Ambitie is een monster. Het wil altijd meer.’

Next Post

5 manieren om een yogini te worden